Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική λέμε ότι τα Νεφρά ανήκουν στο Στοιχείο του Νερού μέσα μας και είναι η έδρα της εσωτερικής δύναμης και της θέλησης. Είναι η πηγή της δύναμης, του κουράγιου, με την έννοια ότι αναγνωρίζουμε το δυναμικό μας και έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας πιστεύοντας ότι διαθέτουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε ό,τι μας φέρει η ζωή μπροστά μας. Τα Νεφρά είναι επίσης η πηγή της δημιουργικότητας μέσα μας, και όταν το Νερό της ρέει ανεμπόδιστα, νιώθουμε συνδεδεμένες με την πηγή όλων των ιδεών και σε σύνδεση με το Όλον. Ισχυρό, δυνατό Σύστημα των Νεφρών δημιουργούν μια ισχυρή θέληση μέσα μας, το Πνεύμα μας είναι εστιασμένο στους στόχους που έχουμε θέσει και τους ακολουθούμε με αμέριστη προσοχή.
Όταν το Σύστημα των Νεφρών και η ενέργεια του είναι αδύναμη, τότε η θέληση σου είναι ανεπαρκής, αποθαρρύνεσαι εύκολα και απομακρύνεσαι από τους στόχους σου με την παραμικρή δυσκολία. Ίσως έχεις θέσει στόχους και κάνεις σχέδια αλλά σου λείπει η ενέργεια για να τα φέρεις σε δράση, να τα ολοκληρώσεις. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να αισθάνεσαι αποκαρδιωμένη και απογοητευμένη. Όταν λείπει από τον οργανισμό σου αυτή η σαφήνεια και η ενέργεια του Στοιχείου του Νερού, που κυβερνά το σύστημα των Νεφρών πάσχεις από έλλειψη προσωπικής δύναμης και μπορεί να επιτρέπεις, άθελα σου, να επηρεάζεσαι έντονα και να ελέγχεσαι, από την πιο δυνατή θέληση άλλων ανθρώπων γύρω σου.

Οι δύσκολες καταστάσεις και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας βοηθάνε να εξερευνήσουμε το δυναμικό μας να συνδεθούμε με το κουράγιο μας, την εσωτερική αυτή δύναμη που φυλάσσεται στα Νεφρά μας για όταν την χρειαζόμαστε. Το Νερό μέσα μας, μας συνδέει επίσης με τις δυνάμεις και τις εμπειρίες των προγόνων μας με αυτήν την βαθιά εσωτερική γνώση και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, που είναι αποτυπωμένη στα γονίδια μας και στα κύτταρα μας και πάει πίσω μέσω της προγονικής γραμμής μέχρι τις απαρχές της ανθρωπότητας και μεταφέρεται στο μέλλον με τα παιδιά μας.

Ενώ η θέληση, το κουράγιο και η εσωτερική δύναμη αντικατοπτρίζουν τις θετικές ποιότητες των Νεφρών, οι Φόβοι, οι Φοβίες και ο Τρόμος αντιστοιχούν στην πιο σκοτεινή πλευρά των Νεφρών. Οι Φόβοι αντικατοπτρίζουν το σκοτάδι μέσα μας, όσα δεν έχουμε φωτίσει. Μας δείχνουν με τον δικό τους τρόπο τα όρια μας, που αμφιβάλλουμε για τις δυνάμεις μας, πότε αισθανόμαστε μόνες μας και απομονωμένες από τις δυνάμεις και τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν και πότε νιώθουμε ευάλωτες. Μας αποκαλύπτουν πια κομμάτια του εαυτού μας δεν αντιμετωπίζουμε και δεν εξερευνούμε για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Ο φόβος επίσης μας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους και αυτή είναι η θετική πλευρά των φόβων που μας διδάσκουν την επιβίωση. Είτε φοβόμαστε κάτι συγκεκριμένο όπως ένα τραυματισμό, μια ασθένεια, τον θάνατο ή φοβόμαστε την κριτική των άλλων ο φόβος μας παγώνει, μας κάνει να χάνουμε λίγο λίγο ενέργεια και να υποχωρούμε μπροστά στις νέες εμπειρίες της ζωής που μας καλούν για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη εξερευνώντας και υπερβαίνοντας τα γνωστά όρια δράσης μας. Κάποιες φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουμε στην γνωστή βολή μας. Οι αδιόρατοι φόβοι και η φοβική ανησυχία που μας περιορίζουν και μας κλέβουν λίγο λίγο αλλά σταθερά κάθε μέρα ενέργεια, αδειάζουν επίσης την ενέργεια των Νεφρών και αποδυναμώνουν σιγά σιγά τον Οργανισμό μας. Ο Τρόμος που προέρχεται από ένα τραυματικό γεγονός είναι επίσης φόβος στην πιο ισχυρή μορφή του και αυτό περιγράφεται πρακτικά σε περιπτώσεις που «τα μαλλιά γκρίζαραν ή άσπρισαν» απότομα μετά από μια μεγάλη απώλεια που μεταφράζεται σε απώλεια ενέργειας αφού η υγεία των μαλλιών μας είναι δείκτης, μεταξύ άλλων, της ενέργειας των Νεφρών.

Σε σωματικό επίπεδο όταν το σύστημα των Νεφρών χρειάζεται ενδυνάμωση μπορεί να υποφέρεις από αδυναμία του συστήματος των Νεφρών και προβλήματα με την Ουροδόχο Κύστη όπως συχνές ουρολοιμώξεις ή νυχτερινή ενούρηση, να υποφέρεις από κατάθλιψη, οστεοπόρωση, πόνους στην μέση, στα γόνατα, στα οστά και στις αρθρώσεις, να αντιμετωπίζεις προβλήματα των αυτιών, να έχεις αδύναμα και χαλαρά δόντια ή κρύα άκρα και να κρυώνεις ακόμα και όταν είσαι καλά ντυμένη. Αδύναμα μαλλιά που πέφτουν ή πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών δείχνουν επίσης ότι τα Νεφρά σου χρειάζονται υποστήριξη. Προβλήματα γονιμότητας και των αναπαραγωγικών οργάνων, το να μην έχεις καμία όρεξη για σεξ ή να έχεις αντίθετα υπερβολική όρεξη, είναι άλλες ενδείξεις ότι τα Νεφρά σου χρειάζονται εξισορρόπηση.

Είτε γνωρίζεις τι είναι ακριβώς αυτό που φοβάσαι ώστε να το εκφράσεις είτε πρόκειται για μια αδιόρατη φοβία που σε ταλαιπωρεί, στις συνεδρίες Ρέϊκι εργαζόμαστε με τους φόβους και τις φοβίες τονώνοντας και εξισορροπώντας την ενέργεια στο Σύστημα των Νεφρών και άλλες τεχνικές διαχείρισης και αντιμετώπισης των φόβων.
Υποστηρίζοντας το στοιχείο του Νερού μέσα μας με την κατάλληλη διατροφή για θρέψη του Συστήματος των Νεφρών και Αρχαίες Κινέζικες Συνταγές Βοτάνων ενδυναμώνουμε την εσωτερική μας δύναμη, θέληση και ενέργεια για να υπερβούμε ευκολότερα τους φόβους μας στην πράξη, να λάβουμε τα προσωπικά μας μαθήματα από αυτούς και να προχωρήσουμε μπροστά προς την εξέλιξη και την αυτοπραγμάτωσή μας.

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο