Το Φθινόπωρο είναι η Εποχή της Συγκομιδής. Η τροφή βρίσκεται σε αφθονία. Στους Αγρούς είναι η εποχή για την αποθήκευση της συγκομιδής των καρπών και η προετοιμασία για το Χειμώνα. Καθώς ο καιρός χαλάει ξεκινάμε να περνάμε λίγο περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Κάνουμε επισκευές για να προετοιμαστούμε για το κρύο ή αλλάζουμε την διακόσμηση για να προετοιμάσουμε τους χώρους μας ώστε να είναι πιο ευχάριστοι και δεκτικοί τους επόμενους μήνες που θα περνάμε πιο πολύ χρόνο μέσα. 

Στη Φύση τα δέντρα και τα φυτά κινούν την ενέργεια και τους χυμούς τους προς τα μέσα και προς τα κάτω. Τα φύλλα και τα φρούτα πέφτουν, οι σπόροι στεγνώνουν και αποξηραίνονται. Η βλάστηση χάνει το βαθύ πράσινο χρώμα της και καθώς τα δέντρα στέλνουν τους χυμούς τους προς τα κάτω στις ρίζες τους, εμφανίζονται όλες οι μαγευτικές αποχρώσεις του Φθινοπώρου: του καφέ, του μπορντό, του κίτρινου και του πορτοκαλί. 

Μετά από την κατεξοχήν εξωστρεφή εποχή του Καλοκαιριού, η ενέργεια του Φθινοπώρου μας προτρέπει να συγκεντρώσουμε και πάλι την ενέργεια σε εμάς, στον εαυτό μας σε μια κίνηση συστολής προς τα μέσα. Μας προτρέπει να οργανωθούμε και να συγκεντρώσουμε την ενέργεια μας πίσω σε εμάς, σε όλα τα επίπεδα. Διαφέρει από την ενέργεια του Καλοκαιριού, που γενικότερα βγαίνουμε πολύ έξω, κινούμαστε περισσότερο με δραστηριότητες, σε εξόδους, πάμε διακοπές και γνωρίζουμε και συναναστρεφόμαστε με πιο πολύ κόσμο.
Η ενέργεια του Φθινοπώρου όπως και στη Φύση είναι η σταδιακή μετάβαση από το εξωστρεφές Καλοκαίρι, στην εσωστρέφεια του Χειμώνα. Κάθε εποχή έχει τα δικά της δώρα και επιτρέπει να εργαστούμε με τον εαυτό μας σε διαφορετικά επίπεδα εναρμονιζόμενες με τη Φύση. 

Όταν εναρμονιζόμαστε με την Φύση και την ενέργεια της κάθε εποχής μέσα από τις δραστηριότητες μας, μέσα από την εργασία με τα συναισθήματα μας, (Ρέικι) μέσα από την κατάλληλη διατροφή με φρέσκα τρόφιμα που μεγαλώνουν την εποχή που διανύουμε (Διατροφή για Μακροζωϊα) και μέσα από την ενδυνάμωση των Εσωτερικών Οργάνων του οργανισμού μας θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από ασθένειες, και μπορούμε να εστιάσουμε την βαθύτερη θεραπεία μας. Εστιάζουμε τόσο στα εσωτερικά όργανα που είναι πιο ευπαθή το Φθινόπωρο – τα Π.Κ.Ι. συστήματα των Πνευμόνων, του Π. Εντέρου, του Δέρματος, και του Αναπνευστικού γενικότερα – (Θεραπευτική Διατροφή) όσο και στη βελτίωση των συμπτωμάτων που εμφανίζονται συχνά αυτήν την εποχή για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα και για την διατήρηση και καλλιέργεια της υγείας μας.

Αφήστε ένα σχόλιο