Η Λύπη και η Θλίψη είναι τα συναισθήματα που σχετίζονται με το στοιχείο Μέταλλο, τους Πνεύμονες, το Δέρμα και το Παχύ Έντερο. Την εποχή του Φθινοπώρου είναι πιο εύκολο να αναδυθούν, και άρα να τα νιώσουμε, εφόσον υπάρχουν αποθηκευμένα στο σώμα, και ειδικότερα στα προαναφερόμενα όργανα και ιστούς του Μετάλλου.

Όταν αισθανόμαστε και εκφράζουμε την λύπη και την θλίψη μας τότε παίρνουν το χρόνο τους και σταδιακά διαλύονται δυναμώνοντας την βάση της εσωτερικής μας υγείας. Νιώθοντας λύπη σε σχέση με αυτά που μας συμβαίνουν είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν το ίδιο συναίσθημα παραμένει στάσιμο, δηλαδή δεν το νιώθουμε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τότε η ενέργεια του δεν ρέει και στασιμοποιείται ακόμα περισσότερο.

Η θλίψη που δεν έχουμε επιτρέψει στο παρελθόν στον εαυτόν μας να νιώσουμε, – συνήθως για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να προχωρήσουμε ή γιατί δεν μπορούμε εκείνη την περίοδο να τις διαχειριστούμε) δημιουργεί μακροχρόνιες συσπάσεις στους Πνεύμονες και αποδυναμώνει την καλή λειτουργία τους. Σχεδόν όλοι οι θεραπευόμενοι με προβλήματα στους Πνεύμονες και το Παχύ Έντερο, ανεξαρτήτως αιτιολογίας, έχουν θέματα με θλίψη και λύπη που χρειάζεται να απελευθερωθούν.

Η λύπη και η θλίψη μας καλούν να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα, να αναγνωρίσουμε αυτά που μας θλίβουν και μας στενοχωρούν, να τα αποδεχθούμε, να τα αποφορτίσουμε, και σιγά σιγά να τους επιτρέψουμε να μεταμορφωθούν.

Η εργασία με την λύπη μας βοηθάει να αποκτήσουμε διαύγεια για το ποια πράγματα είναι τα ποιο σημαντικά για εμάς στην συγκεκριμένη φάση της ζωής μας και να έρθουμε πιο κοντά στις βαθύτερες ανάγκες μας έτσι ώστε αναγνωρίζοντας τες να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τις καλύψει. Το μοίρασμα των συναισθημάτων μας με ανθρώπους που μπορούν να μας ακούσουν με εμπάθεια, χωρίς να δίνουν οδηγίες για το πως πρέπει να αισθανόμαστε, ή να δράσουμε, τα βοηθάει να αποφορτιστούν. Με το να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα θεραπεύουμε τις περιοχές όπου βαθιές ανισορροπίες και ασθένειες μπορούν να εξελιχθούν και θεραπεύουμε αυτές που ήδη έχουν εκδηλωθεί. Η έκφραση της λύπης και της θλίψης θέλουν το χρόνο τους (όπως όλα τα συναισθήματα είναι μορφές ενέργειας), και για τον κάθε άνθρωπο ο χρόνος αυτός είναι διαφορετικός. Αυτή η εργασία είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να απελευθερωθούμε από παλαιές καταστάσεις και να έχουμε χώρο για καινούργια πράγματα στην ζωή μας. Αν δεν απελευθερωθούμε από την λύπη δεν έχουμε πραγματικό χώρο για την βαθιά χαρά. Αν παρουσιάζουμε προβλήματα με τους Πνεύμονες ή/και το Παχύ Έντερο και το Δέρμα μας (δηλαδή έχουν ήδη σωματοποιηθεί), ξέρουμε πια ότι είναι η ώρα να εργαστούμε με τον εαυτό μας και ειδικότερα με τα Όργανα και τα συναισθήματα αυτά.

Οι συνεδρίες ενεργειακής θεραπείας και η συνταγογράφηση των κατάλληλων αρχαίων κινέζικων συνταγών βοτάνων (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) στοχεύουν τόσο στην ενδυνάμωση των Πνευμόνων, και του ανοσοποιητικού συστήματος όσο και εξειδικευμένα στην εργασία με την θλίψη και την διαχείριση του  στοιχείου του Μετάλλου μέσα μας. Τα κατάλληλα βότανα, βοηθάνε σε σωματικό επίπεδο τους Πνεύμονες και το Παχύ Έντερο να διαχειριστούν καλύτερα την θλίψη και να την απελευθερώσουν πιο εύκολα, αλλά και σε νοητικό και το Ψυχοπνευματικό επίπεδο μας βοηθάνε να αποκτήσουμε περισσότερη διαύγεια σε σχέση με αυτό που μας συνέβη στο παρελθόν. Όταν απελευθερώνουμε  την θλίψη θα μπορέσεις και πάλι να βιώσεις τη βαθιά χαρά!

Αφήστε ένα σχόλιο