Σήμερα Δευτέρα, η Ημέρα και η Νύχτα έχουν ίση διάρκεια.

Στον κύκλο των Εποχών μπαίνουμε στο Φθινόπωρο. Στον κύκλο των 5 Στοιχείων βρισκόμαστε για μια εβδομάδα ακόμα στο στοιχείο της Γης όπου η ενέργεια επιστρεφει πριν μπούμε στο στοιχείο του Μετάλλου. Οι μέρες σταδιακά θα μικραίνουν απο εδώ και μπρος και το φως γίνεται ολοένα λιγότερο λαμπρό και πιο ψυχρό. Η Υang ζεστή, φωτεινή, λαμπερή, εξωστρεφής ενέργεια υποχωρεί, η ενέργεια του Υin δροσερή, δεκτική, εσωστρεφής, σκιερή, αυξάνεται.

Το Καλοκαίρι μας έδωσε πολλές εμπειρίες, ταξίδια, διακοπές, γνωριμίες, δραστηριότητες, κίνηση γενικότερα και εξωστρεφής συμπεριφορά σε αναζήτηση της χαράς και της ικανοποίησης, τα συναισθήματα που αντιστοιχούν στο στοιχείο της Φωτιάς και την εποχή του Καλοκαιριού. Ήταν η εποχή όπου τα όργανα της Καρδιάς/Περικάρδιου, Λ. Έντερο υπερλειτουργούσαν γιαυτό ήταν πολύ ευαίσθητα. Δυστυχώς για τον λόγο αυτό αγαπημένοι άνθρωποι και κατοικίδια ζωάκια με προβλήματα καρδιάς αποχώρησαν από την ζωή. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η φύση.

Την εποχή του Φθινοπώρου καλούμαστε να μετριάσουμε την υπερβολική κινητικότητα και εξωστρέφεια. Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα μας, στους ρυθμούς μας, στο κέντρο μας, στον εαυτό μας. Καλούμαστε να αναλογιστούμε τις ευλογίες που δεχθήκαμε το καλοκαίρι, να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες που ζήσαμε, να δούμε τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε και να συγκεντρωθούμε στην ουσία και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς.

Να έρθουμε σε επαφή με τις αληθινές μας ανάγκες – τι έχω ανάγκη τώρα; σε ένα βαθύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο.
Να αισθανθούμε τις απώλειες μας και να τις αποχαιρετήσουμε. Συγκομιδή. Να κρατήσουμε την μοναδικότητα των στιγμών που ζήσαμε, να συγκεντρωθούμε στα μαθήματα των εμπειριών που ζήσαμε και να συγχωρήσουμε απελευθερώνοντας τον θυμό, την πικρία, το παράπονο και να αφεθούμε να νιώσουμε την θλίψη (το συναίσθημα του Στοιχείου του Μετάλλου) για όσα έφυγαν ή απομακρύνονται από εμάς. Ας δούμε τι πραγματικά είναι αυτό που μας θλίβει και ας το νιώσουμε για να διατηρήσουμε την επαφή με το συναίσθημα μας. Μας συνδέει με όσα είναι πραγματικά σημαντικά και αληθινά μέσα μας. Μετά έρχεται η λύτρωση, η διαύγεια. Υπάρχει καθαρότητα, γαλήνη, δύναμη, χώρος. Χώρος για να αισθανθούμε όλα όσα έρχονται και όχι συμπιεσμένες παλαιές στενοχώριες που δημιουργούν συγκεντρώσεις στάσιμης ενέργειας με προβλήματα στο σώμα και σταθερή υποβάθμιση της υγείας μας και κυρίως στο Αναπνευστικό, Πνεύμονες/Π. Έντερο, Δέρμα, και στο Ανοσοποιητικό Σύστημα.

Αφήστε ένα σχόλιο